Macarons med chokoladecreme

30 stk.
 

Ingredienser:

Macarons:

  • 75 g æggehvider
  • 225 g flormelis
  • 1 knsp. salt
  • 85 g mandelmel
  • 1,5 spsk. kakao
  • Friske bær f.eks. brombær eller blåbær
     
Chokoladecreme:
  • 170 g Carletti lys eller mørk Kæmpeplade
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 spsk. honning
  • 25 g smør, stuetemperatur

 

Carletti produkter:

  

Fremgangsmåde:

Macarons:
Æggehvider, flormelis og salt piskes i tre minutter.
Mandelmel og kakao sigtes sammen og vendes i med en dejskraber ca. 30 gange.
Hæld massen i en sprøjtepose med en glat tyl. Sprøjt dejen ud i størrelsen af en 5-krone.
Lad kagerne hvile 40 minutter til de bliver tørre i overfladen.
Bag kagerne 10-12 min. ved 180 °C.
Lad kagerne afkøle inden de fyldes.

 

Chokoladecreme:
Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
Kog fløde op med honning, og tag gryden af varmen.
Hæld den varme fløde over chokoladen. Rør rundt indtil massen er ensartet og tilsæt smørret lidt ad gangen, indtil massen har en glat og cremet konsistens.
Afkøl cremen.
Sprøjt lidt creme på halvdelen af kagerne. 
Tryk et bær ned i hver kage med creme på, og læg en kage på som top.