Brownie med krydderier

8 pers.
 

Ingredienser:

  • 100 g tørret frugt, tørrede tranebær og/eller rosiner
  • Ca. 1 dl rom eller orangelikør
  • 150 g smør
  • 75 g mørk sirup
  • 175 g rørsukker
  • 170 g Carletti mørk 70% Kæmpeplade
  • 100 g hvedemel
  • 75 g valnødder
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 3 store æg
  • ¼ tsk. salt
  • 100 g Carletti hvid Kæmpeplade, meget grofthakket
     

Carletti produkter:


 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 °C grader (160 °C grader ved varmluft).
Kom den tørrede frugt i en skål og hæld rom over. Lad frugten trække minimum 30 min. eller gerne natten over.
Smelt smør, sirup, rørsukker og mørk chokolade sammen i en gryde ved middel varme. Lad blandingen afkøle til stuetemperatur.
Hæld rommen fra den tørrede frugt og rør det i den afkølede smørblanding. Gem evt. rommen til konfekt eller is.
Bland mel, valnødder, kanel og ingefær i en skål. Pisk æggene sammen med salt i en anden skål.
Tilsæt skiftevist æggene og melblandingen til smørblandingen, og rør dejen sammen indtil den netop er blandet.
Hæld dejen i en lille bradepande (20 x 15 cm) med bagepapir eller smurt med smør og drys med den hvide chokolade. Bag kagen i ca. 25-30 min. indtil den er fast i kanterne, men stadig lidt blød på midten.
Lad kagen køle helt af inden den skæres ud og serveres.

 

Tip:
Opbevar kagen på køl, men tag den gerne ud ca. 20 min inden servering, så den kan nå at blive blød.
Brug evt. appelsinsaft i stedet for rom eller likør.