Mormor roulade

6 pers.
 

Ingredienser:

Dej:
  • 4 æg
  • 2 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 dl mel
  • 2/3 dl kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver
 
Creme:
  • 2,5 dl piskefløde
  • 40 g Carletti mørk Kæmpeplade, smeltes
  • 40 g Carletti mørk Kæmpeplade, hakkes fint

Carletti produkter:

Fremgangsmåde:

Æg, sukker og vaniljekorn piskes kraftigt til hvidt skum i ca. 5 min. Mel, kartoffelmel og bagepulver sigtes og vendes forsigtigt i æggemassen. Dejen hældes ud på en bradepande med bagepapir og fordeles i et nogenlunde ens tyndt lag. Bag kagen 7 min. v. 180 °C midt i ovnen. Kagen skal være lys - ikke brun.
Når kagen er færdig vendes den ud på hovedet på et stykke nyt bagepapir strøet med 1 tsk. sukker.
40 g chokolade smeltes over vandbad og afkøles let, imens piskefløden piskes hårdt, til den er helt fast og får en let gul farve. Hæld den smeltede chokolade i fløden, og rør det sammen. De hakkede chokoladestykker vendes herefter i.
Cremen smøres ud på den afkølede kage og den rulles stramt til en roulade. Læg rouladen med kanten nederst. Kagen kan med fordel trække et par timer på køl.
Server rouladen med mynteblade, få spiselige blomster og friske bær eller anden frugt efter smag.
 
Tip:
Tigerstriber i den lyse dej, fremgangsmåde:
20 g (2 rækker) smeltet chokolade røres i 2 dl af den færdige hvide dej. Kom chokoladedejen i en frostpose, hvor du klipper et lille hul på ca. 2 mm i hjørnet. Den mørke chokoladedej sprøjtes ud i striber ud over den fordelte hvide dej i bradepanden. Bag kagen som normalt. 
 
I forhold til spiselige blomster kan du f.eks. bruge følgende: Hjulkrone, morgenfrue, violer, lavendler, timian og roser.