Mandelkage med chokolade og hindbærsauce

1 springform ca. 2 l.
 

Ingredienser:

  • 180 g Carletti mørk Kæmpeplade
  • 100 g smør
  • 200 g smuttede mandler
  • 3 æg
  • 1½ dl sukker
  • 2 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
 
Pynt:
  • Lidt flormelis
  • 50 g mandler

Hindbærsovs:
  • 200 g frosne hindbær
  • 1 dl flormelis
 
Carletti produkter:

Fremgangsmåde:

Opvarm ovnen til 225 °C. Smør en springform, og drys den med mel. Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Smelt chokoladen heri, og rør, til det er godt blandet. Hak mandlerne, og rør dem i den smeltede chokolade. Pisk æg og sukker hvidt og let. Bland det forsigtigt i chokoladen. 
Vend til sidst mel, blandet med bagepulver i. Hæld dejen i springformen, og bag kagen 15 min. Lad kagen afkøle i formen.
Sigt flormelis over, og pynt med mandelflager.
 

Hæld de frosne hindbær i en gryde med ½ dl. vand, og giv dem et hurtigt opkog af ét minuts varighed. Blend herefter bærrene med flormelis. Hæld på en lille kande, og servér hindbærsaucen til mandelkagen.