Omvendt chokoladebolle

Ca. 20 små eller 12 store

 

Ingredienser:

Dej:

  • 1 dl rapsolie
  • 1½ dl mælk
  • 1 æg
  • 50 g gær
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 400 g mel
  • 1 æg til pensling


Creme:

  • 1 æg
  • 3 spsk. sukker
  • 1 spsk. Maizenamel
  • 2 dl mælk
  • ½ spsk. kakao
  • 50 g Carletti mørk Kæmpeplade


Pynt:

  • Færdig købt glasur pynt

 

Carletti produkter:

Fremgangsmåde:

Mælken lunes og gæren opløses i. Sukker og salt tilsættes. 
Bland æg i, og tilsæt så meget mel, der behøves for at få en fast dej. 
Dejen må godt klistre lidt til fingrene. Til sidst tilsættes olie, og dejen æltes færdig. 
Hæves i 20 min. et lunt sted.


Æg og sukker piskes til skum i en gryde. Maizenamel og mælk røres sammen, hældes i gryden og varmes op til kogepunktet. Pisk undervejs. Tag gryden af varmen, og tilsæt halvdelen af chokoladen, som hakkes groft. Lad chokoladen smelte og blande sig med massen. Når cremen er helt afkølet, tilsættes resten af den hakkede chokolade.


Udrul dejen til ½ cm tykkelse på et meldrysset bord.
Udskæres i 20 små firkanter. Cremen sættes på med en ske i midten af hver firkant.
Tag hver firkant op, og tryk hjørnerne godt sammen, så der ikke er hul ind til cremen. Sæt bollen med samlingen nedad på bagepladen.


Pensl med æg, og bag bollerne 12-14 min. ved 200 °C.


Tip:
Erstat evt. den sidste halvdel af chokoladen med Bridge Blanding i stedet for hakket chokolade. Undlad lakridserne. Spis dem, mens du bager.