Klassisk marmorkage

1½ l. form
 

Ingredienser:

  • 200 g mel
  • 200 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 200 g smør
  • 4 æg
  • 100 g Carletti Conditorplader

 

Carletti produkter:

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 °C.
Smelt Conditorpladerne i en gryde eller i mikrobølgeovn ved lav effekt. Rør jævnligt.
Bland mel, sukker, vaniljesukker og smuldret smør. Tilsæt æg, og rør dejen godt sammen.
Bland de smeltede Conditorplader i en tredjedel af dejen, og fyld den i en frostpose, som lukkes. Klip et hul på 2 cm i et hjørne. Hæld den hvide dej i formen, og tryk den mørke dej i en stribe ned i den hvide dej. Lav cirkler i dejen med skaftet af en grydeske ned gennem formen for at skabe det klassiske marmorkage-mønster. Husk, at dejen i formen ikke må blandes til en ensartet masse, for så forsvinde marmorkage-mønstret.
Bag kagen i ca. 50 min. Mærk efter med en gaffel, om kagen slipper gaflen.