Cupcakes med chokolade og mynte-topping

12 stk.
 

Ingredienser:

Dej:

  • 150 g smør
  • 150 g græsk eller almindelig yoghurt eller cremefraiche
  • 3 æg (str. M/L)
  • 100 g Carletti mørk Kæmpeplade, hakkes
  • 150 g sukker
  • 150 g mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 200 g frosne rabarber eller blåbær

12 cupcake forme

Topping:

  • 125 g blødt smør
  • 175 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Skal og saft af ½ usprøjtet citron
  • 1 lille håndfuld hakket frisk mynte (svarende til tre stængler)


Carletti produkter:

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 °C (180 °C varmluft). Smelt smørret til dejen, og kom det i en røreskål sammen med yoghurten.Rør det godt sammen med et piskeris. Tilsæt æggene et af gangen. Bland sukker, mel, bagepulver og vaniljesukker i en anden skål. Rør det herefter sammen med smørblandingen, indtil massen er glat og ensartet. Vend rabarber og den hakkede chokolade i, og fordel dejen i 12 cupcake forme. Sæt kagerne i ovnen, og bag dem i ca. 30 min. Tag kagerne ud, og lad dem afkøle lidt, imens du forbereder toppingen. Pisk smørret sammen med flormelis, vaniljesukker, citronskal og -saft og den hakkede mynte, indtil toppingen er lys og luftig. Dekorér kagerne med toppingen.

Tip:
Pynt med chokolade, pistacienødder eller mynte.