Kageopskrifter

Alt i kager: Småkager, brownies, boller, etc.

Chokolade-småkager

Ingredienser:

Dej:

  • 175 g smør, blødt, men ikke smeltet
  • 200 g rørsukker
  • 1 stort æg, rumtemperatur
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 190 g hvedemel
  • 65 g kakaopulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/8 tsk. salt

 

Pynt:

  • Glasur
  • 80 g Carletti Vildtknas
     

Carletti produkter:


  
 

Fremgangsmåde:

Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen indtil det bliver lyst og luftigt.
Pisk ægget i smørmassen.
Bland mel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen og rør blandingen i smørmassen lidt ad gangen, indtil du har en ensartet dej.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den på køl i minimum 1 time.
Tænd ovnen på 175 grader alm. over-/undervarme.
Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. 3 mm tykkelse og udstik store og små småkager i ønsket facon. Husk at lave små huller til snor, hvis de skal op på fastelavnsriset at hænge.
Bag småkagerne i 7-10 min. afhængig af størrelsen.
Lad småkagerne køle af på en rist
Når småkagerne er kolde kan de pyntes med glasur og Vildtknas chokoladelinser – her kan selv de mindste fingre være med.