
Kageopskrifter

Chokolade-småkager
Ingredienser:
Dej:
- 175 g smør, blødt, men ikke smeltet
- 200 g rørsukker
- 1 stort æg, rumtemperatur
- 1 tsk. vaniljesukker
- 190 g hvedemel
- 65 g kakaopulver
- 1 tsk. bagepulver
- 1/8 tsk. salt
Pynt:
- Glasur
- 80 g Carletti Vildtknas
Carletti produkter:
Fremgangsmåde:
Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen indtil det bliver lyst og luftigt.
Pisk ægget i smørmassen.
Bland mel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen og rør blandingen i smørmassen lidt ad gangen, indtil du har en ensartet dej.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den på køl i minimum 1 time.
Tænd ovnen på 175 grader alm. over-/undervarme.
Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. 3 mm tykkelse og udstik store og små småkager i ønsket facon. Husk at lave små huller til snor, hvis de skal op på fastelavnsriset at hænge.
Bag småkagerne i 7-10 min. afhængig af størrelsen.
Lad småkagerne køle af på en rist
Når småkagerne er kolde kan de pyntes med glasur og Vildtknas chokoladelinser – her kan selv de mindste fingre være med.