Kageopskrifter

Alt i kager: Småkager, brownies, boller, etc.

Havregrynskage med brombær og hvid chokolade

Ingredienser:

  • 100 g finvalsede havregryn
  • 1,25 dl vand
  • 115 g smør
  • 115 g sukker
  • 115 g brun farin
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 æg
  • 100 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • ½ tsk. salt
  • 75 g Carletti hvid Kæmpeplade
  • 200 g brombær
  • 2 spsk. grovvalsede havregryn
  • 2 spsk. sukker

 

Carletti produkter:

  

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader. 
Bland havregryn og vand i en skål. Lad det trække 5 minutter. 
Kom smør, sukker, farin og vaniljesukker i en anden skål. 
Pisk det lyst og luftigt, det tager ca. 2-3 minutter. 
Tilsæt æggene ét af gangen og pisk godt mellem hvert. 
Rør havregrøden i. 
Bland mel, bagepulver, natron i salt i en skål. 
Sigt det i dejen og pisk det kort sammen til dejen er jævn, ca. 5 sek. 
Hak chokoladen groft og vend det i dejen. 
Vend forsigtigt halvdelen af brombærrene i. 
Beklæd en lille bageform (20 x 25 cm) med bagepapir og fordel dejen heri.
Tryk den sidste halvdel af brombærrene i toppen af kagen. 
Drys med grovvalsede havregryn og sukker. 
Bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i 50 minutter.
Tag kagen ud og lad den afkøle lidt i formen. 

 

Tip:
Server havregrynskagen lun med cremefraiche eller flødeskum.
Bruger du brombær fra frost, så vend dem med 1 spsk. mel inden de blandes i dejen.