Konfekt med cayennepeber (chili) og kandiserede roser

 

Ingredienser:

 
Konfekt:
  • 200 g Carletti mørk Kæmpeplade 70%
  • 1 pose Carletti Juleskum med mørk chokolade
  • 20 stk. Carletti Konfekt med frugtsmag
  • 50 g pistacienødder uden salt
  • Lidt cayennepeber efter smag (f.eks. 4 knivspidsfuld)


Kandiserede rosenblade:

 

  • 3 stk. usprøjtede, let udsprungne roser
  • 1 pasteuriseret æggehvide
  • 1 dl flormelis

Carletti produkter:

   
   

Fremgangsmåde:

Smelt chokoladen over vandbad. Hak nødder og juleskum groft og vend dem i chokoladen sammen med frugtkonfekten.
Drys lidt cayennepeber i og rør sammen. Hæld massen i en lille bradepande beklædt med bagepapir og afkøl massen i køleskabet et par timer.

Pil bladene af roserne og pensl dem med æggehvide, som er pisket let. Drys med flormelis gennem en sigte, et tyndt lag på hvert blad og tør dem i ovnen ved 75° ca. 2 timer med lågen åben.
Konfekten skæres i passende stykker og pyntes med kandiserede rosenblade.

Opbevares et køligt sted.

Tip:
Lidt cayennepeber i chokolade smager ikke af cayenne, men efterlader en varme i munden på en kold december dag.
Alm. Carletti mørk Kæmpeplade kan anvendes for at opnå en mildere chokoladesmag.
Usaltede cashewnødder kan anvendes i stedet for pistacienødder.