Grill-opskrifter

Kæmpe nemt og godt på grill!

S’mores tærte

Ingredienser:

Mørdej:

  • 75 g hvedemel
  • 25 g flormelis
  • 40 g smør (koldt)
  • 1 æggeblomme (20 g)

 

Cookiedej:

  • 140 g hvedemel 
  • 1/2 tsk. vaniljesukker
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 75 g smør (blødt, men ikke smeltet)
  • 100 g brun farin
  • 50 g melis
  • 1 æg
  • 50 g Carletti mørk Kæmpeplade, hakket

 

Topping:

  • 1 pose Carletti Skumbjørne
  • 30-40 g Carletti hvid Kæmpeplade (10 firkanter)
  • 30-40 g Carletti lys Kæmpeplade (10 firkanter)
  • 50 g usaltede jordnødder

 

Andet:

  • Rund aluform eller grillbakke Ø 20 cm

 

Carletti produkter:

     

 

Fremgangsmåde:

Mørdej:
Bland mel og flormelis sammen og hak det kolde smør i. Smuldr dejen med fingrene indtil der ikke længere er store klumper af smør. Tilsæt æggeblommen og ælt dejen indtil den er ensartet og glat.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i min. 30 min.

 

Cookiedej:
Bland mel, vaniljesukker og bagepulver sammen og stil til side. Pisk det bløde smør med brun farin og melis til det er lyst og luftigt. Pisk herefter ægget i. Til sidst røres melblandingen og chokoladen i.

 

Smør aluformen med smør. Rul mørdejen ud så den passer til formen, dejen skal kun gå 2 cm op af kanten. Fordel ca. halvdelen af cookiedejen ovenpå mørdejen. Fyld nu formen op med skumbjørne, jordnødder og chokolade-firkanter – både lys og hvid. Kom nogle klatter af den resterende cookiedej ovenpå (måske du ikke kan bruge det hele, men så kan der blive til et par cookies ved siden af).
Bages ved indirekte medium varme i lukket grill i ca. 30 min.

 

Tip:
Tærten kan gøres klar til grillen i god tid, så den gode grillstemning ikke bliver afbrudt. Prøv at udskifte skumbjørnene og jordnødderne med P-tærter Lakrids for en mere ”sort” S’mores tærte.