Profiteroles med chokoladefyld og –glasur

20 stk.
 

Ingredienser:

Bund:

  • 2,5 dl sødmælk
  • 125 g smør
  • 1 knsp. salt
  • 2,5 dl hvedemel
  • 4 store æg
     
Fyld:
  • 2 dl piskefløde
  • 50 g Carletti lys, mørk eller hvid Kæmpeplade, finthakket, evt. en blanding af chokolade og nødder

 

Glasur:

  • 10 g Carletti mørk Kæmpeplade, fintrevet
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 2 spsk. vand
  • 125 g flormelis
     

Pynt:

  • Carletti mørk Kæmpeplade, spåner
 
Carletti produkter:

  

Fremgangsmåde:

Bund:
Varm mælk og smør i en gryde indtil smørret er smeltet. Pisk salt og mel i, så det bliver én stor melbolle. Pisk 2 min. ved middel varme.
Tag gryden af varmen og lad dejen afkøle et øjeblik.
Pisk æggene i ét ad gangen. Dejen skal være glat og helt samlet.
Hæld massen i en sprøjtepose og tryk 20 små vandbakkelser ud på et stykke bagepapir.
Bag ved 210 °C i 15-20 min.
Afkøl dem helt, inden de flækkes og fyldes.

 

Fyld:
Pisk fløden stiv og vend hakket chokolade i.

 

Glasur:
Varm chokolade, kakao og vand ved svag varme indtil det bliver til en jævn masse. Rør flormelis i indtil det bliver til en jævn glasur.

 

Pynt med glasur og evt. chokoladespåner eller krymmel.