Chokoladecigar med orangetrøffel

10-12 stk.
 

Ingredienser:

Vafler:

  • 75 g blødt, usaltet smør
  • 75 g sukker
  • 4 spsk. mel
  • 1 spsk. glukosesirup
     
Trøffelcreme:
  • 180 g Carletti mørk Kæmpeplade
  • 1 dl piskefløde
  • 25 g smør
  • Saft og skal fra 1 usprøjtet appelsin

 

 
Carletti produkter:

  

Fremgangsmåde:

Vafler:
Opvarm ovnen til 170 °C.
Bland alle ingredienserne i en skål.
Læg bagepapir på en bageplade og smør dejen tyndt ud i en rektangulær form på ca. 4x6 cm.
Bag ca. 10 min. De skal være gyldne, så hold godt øje med dem, da de hurtigt bliver mørke.
Når vaflerne er gyldne tages de ud af ovnen og hviler 1-2 min. på køkkenbordet, hvorefter de rulles til ”cigarer”.

 

Trøffelcreme:
Hak chokoladen fint.
Kog fløde, smør og appelsinsaft og -skal op.
Hæld fløden over chokoladen og rør indtil massen er ensartet og jævn og blank.
Sæt cremen i køleskabet ½ time indtil den bliver lidt stivere og kan sprøjtes ind i cigarrullerne.

 

Tip:
Kan med fordel laves dagen inden.
Når cremen er sprøjtet i cigarerne, skal de opbevares på køl. De bliver bedst og mest sprøde, hvis fyldet kommes i lige inden servering.
Hvis man gerne vil peppe sin cigar op, kan man dyppe den yderste spids i smeltet chokolade og drysse med lidt kokosmel eller hakkede nødder så det ligner, at der er gang i cigaren.