Big Ben lakrids-is med nøddedrys

4 pers.
 

Ingredienser:

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 40 g flormelis
  • ½ vaniljestang
  • 2½ dl piskefløde
  • 20 Carletti Big Ben lakrids karameller (ca. 200 g)

Pynt:
  • Hakkede hasselnødder
 
Carletti produkter:


Fremgangsmåde:

Pisk æggeblommerne sammen med flormelis og vanillekornene, til massen er luftig. 
Pisk fløden let, og vend den i æggemassen. Smelt de første 10 Big Ben lakrids karameller i 1 spsk. vand i et vandbad, og hæld dette i ismassen. Til sidst hakkes de sidste 10 karameller og vendes i. Frys isen natten over inden servering. Pyntes evt. med hakkede hasselnødder.

Tip:
Karamellerne er lettest at hakke, hvis de har ligget i køleskabet i nogle timer, inden du går i gang med at lave isen.