Vaniljeflødeis med chokolade

Ingredienser:

  • Korn af én vaniljestang
  • 4 æggeblommer (80 g)
  • 60 g sukker
  • 1 nip salt
  • 4 dl piskefløde
  • 100 g Carletti mørk Kæmpeplade, hakket

 

Carletti produkter:

   
 

Fremgangsmåde:

Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og mas kornene med en spsk. af sukkeret, brug bagsiden af en teske. Pisk æggeblommer, sukker, salt og vaniljekorn til en luftig æggesnaps. Stil skålen til siden. I en anden skål piskes fløden til skum. Vend nu fløden med æggesnapsen og kom det i en fryseegnet bøtte og stil i fryseren. Rør i massen ca. en gang i timen de første par timer, til massen har konsistens af softice. Herefter vendes den hakkede chokolade i isen. Lad isen fryse færdig og server den til f.eks. ”S’mores tærte” eller brug den til ”Is-sandwich med cookies”.