Chokoladetrøfler med kanel og cayennepeber

Ca. 20 stk.
 

Ingredienser:

  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk. cayennepeber
  • ¼ tsk. salt
  • 250 g Carletti mørk Kæmpeplade


Pynt:

  • 50 g kakaopulver
  • ¼ tsk. kanel
  • ¼ tsk. cayennepeber
     
Carletti produkter:

  

Fremgangsmåde:

Hak chokoladen fint. 
Kom fløde, kanel, cayennepeber og salt i en lille gryde. 
Kog det op ved jævn varme under omrøring. 
Sluk for varmen. Tilsæt hakket chokolade og rør indtil chokolademassen er glat.
Beklæd en lille bageform med bagepapir. Hæld chokolademassen i formen og sæt den i køleskabet i min. 2 timer til den har sat sig.
Bland kakao, kanel og cayennepeber i en skål. 
Tag formen med chokoladeblandingen ud af køleskabet. Tag en teskefuld af chokoladeblandingen op og form den hurtigt med hænderne til en kugle. Fortsæt med resten af chokoladeblandingen. 
Rul kuglerne i blandingen med kakaopulver og kom dem i en plastikbeholder. Sæt dem på køl i 1 time eller indtil servering. 
Opbevar chokoladetrøflerne på køl – de kan holde ca. 1 uge på køl i en lufttæt beholder.