En verden af slik og chokolade siden 1918

Carletti er en dansk chokolade- og slikproducent, der oprindeligt startede som en lille grossistvirksomhed. Siden voksede virksomheden sig større og fik egenproduktion samt egne butikker med chokolade og slik.
 
I dag producerer og sælger Carletti en bred vifte af chokolade- og slikprodukter via detailhandlen til private forbrugere – primært i Danmark og Nordeuropa. Derudover har vi et sortiment af dragéprodukter, som bruges af fødevareindustrien til fremstilling af bl.a. kage-, is- og mejeriprodukter.

Carletti råder over tre produktionsfaciliteter, hvoraf to af dem ligger i Danmark og den sidste i Polen. Alle fabrikker er certificerede efter internationale standarder, som sikrer, at fødevaresikkerheden er i top.
 

Hvor stammer navnet 'Carletti' fra?

I 1918 grundlagde de to brødre Henry Peder Jakobsen og Niels Carl Jakobsen engrosvirksomheden Brdr. Jakobsen. Virksomheden lå i bagbutikken til forældrenes købmandsbutik i hjertet af Aarhus. Samme år rasede den spanske syge, og Niels Carl Jakobsen døde kort tid efter, at virksomheden blev grundlagt. Familien besluttede derfor, at hans navn skulle leve videre i navnet Carletti, der på italiensk betyder ’lille Carl’.
 
Under Carletti-navnet blev der i 1953 opstartet produktion af blandt andet P-tærter og Skumbananer, der fortsat i dag er blandt de mest populære slikklassikere hos danskerne.

Efter Jakobsen-familien i tre generationer har drevet virksomheden, har Carletti siden 2006 været en del af den 100% famlieejede danske Givesco-koncern.

Forsiden af Carletti på en solskinsdag.
Carletti-bjørnen, der blev skænket af medarbejdere ved firmaets 50-års jubilæum i 1968.