Nationalt initiativ samler Danmark mod madspild

En række af landets førende virksomheder samt organisationerne Stop Spild Af Mad og FødevareBanken samler med et unikt partnerskab danske virksomheder og forbrugere i kampen mod madspild. Virksomhederne vil selv halvere deres madspild frem mod 2030. Carletti deltager i dette initiativ.

 

Hver eneste dag året rundt bliver næsten 2.000 ton mad smidt ud i Danmark. Og alt i alt tegner Danmarks samlede madspild sig for 700.000 ton årligt.


En række af landets førende virksomheder, Danmarks største forening mod madspild, Stop Spild Af Mad, og organisationen FødevareBanken vil nu gøre op med det. Sammen lancerer de et banebrydende partnerskab, som under overskriften ”Danmark mod Madspild” skal samle danske forbrugere og virksomheder i kampen mod madspild.
 

Alle vil halvere sit samlede madspild


Mens forbrugerne med Danmark mod Madspild både kan dele og få gode råd til, hvordan de kan være med til at smide mindre mad ud, forpligter alle deltagende virksomheder sig til at lægge deres madspildstal åbent frem og til at halvere deres samlede madspild inden 2030 – en målsætning, der direkte bidrager til FN’s verdensmål for madspild.

 

Som forbruger kan man via hjemmesiden www.danmarkmodmadspild.dk dele og få gode råd til, hvordan man kan være med til at smide mindre mad ud, og på den måde modvirke madspild.