Sprød rødkålssalat med chokoladenips, æblestykker og kirsebær

4 pers.
 

Ingredienser:

  • ½ rødkål
  • 2 æbler
  • 1 dl syltede kirsebær i lage
  • 100 g valnødder
  • 50 g Carletti mørk Kæmpeplade
  • 100 g grønkål
  • Et drys af birkes
     
Marinade:
  • Saften fra kirsebærrene
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • Lidt citronsaft
  • ½ tsk. honning
  • 1 tsk. friskrevet ingefær
  • Salt

 

Carletti produkter:

  

Fremgangsmåde:

Lad kirsebærrene afdryppe i en sigte. Gem saften.
Rør alle ingredienserne til marinaden sammen, og smag til med honning.
Rist valnødderne let på en pande, og lad dem køle lidt af.
Hak chokoladen fint i små nips.
Hak grønkålen fint og snit rødkålen i tynde strimler.
Skær æblerne i mindre stykker og hæld lidt af marinaden over dem.
Bland rødkål, grønkål, valnødder, æbler og chokolade i serveringsskålen og hæld resten af marinaden over salaten.
Drys med birkes inden servering.

 

Tip:
Brug en flad ostehøvl til at snitte rødkål med. Det gør arbejdet nemt og hurtigt, og strimlerne ensartede og tynde.