Fyldt påskeæg til voksne

6 stk.

 

Ingredienser:

Chokoladeskaller:

  • 400 g Carletti mørk Kæmpeplade
  • Evt. guldglimmer til at dekorere skallerne med
  • Æggeformet chokoladeform, ca. 10 x 6 cm
     

Hvid chokolademousse:

  • 100 g Carletti hvid Kæmpeplade
  • 1,75 dl fløde
  • 4 æggeblommer
  • 40 g rørsukker
  • 1 blad husblas
     

Citronmousse:

  • 1 æggeblomme
  • 20 g rørsukker
  • 1 tsk. citronskal
  • Saft af en ½ citron
  • 0,75 dl fløde
  • ½ blad husblas
  • Gul farve
     

Crumble:

  • 4 Digestive kiks
  • 2 spsk. rørsukker
  • 10 g smør
     

 

Carletti produkter:

     

 

Fremgangsmåde:

Chokoladeskaller:
Chokoladeskallerne laves af tempereret mørk Kæmpeplade chokolade (se smeltevejledning) – én chokoladeskal på ca. 10 cm i længden og ca. 6 cm i bredden er passende størrelse til en dessert. Har man ikke en æggeformet-form, kan man også brug en anden facon silikoneform. Alternativt kan man puste vandballoner op med luft, beklæde dem med husholdningsfilm (da balloner ikke er fødevaregodkendt), dyppe dem halvt i chokoladen og stille til tørring på et stykke bagepapir. Når chokoladen er størknet, lukkes luften ud af ballonerne. Pensl evt. skallerne med lidt guldglimmer.


Hvid chokolademousse:
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Smelt imens chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen. Pisk fløden til skum og stil den til side. Pisk æggeblommer og sukker til en lys og luftig æggesnaps. Pisk den lune chokolade med æggesnapsen. Vend fløden i. Smelt til sidst husblassen over vandbad eller få sek. i mikrobølgeovnen. Hæld lidt af moussen i den smeltede husblas, for at undgå at den trevler. Bland til sidst alt husblassen i moussen. Stil moussen til side, imens citronmoussen laves.


Citronmousse:
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æggeblommen og sukkeret til en lys og luftig æggesnaps. Vend citronskal, citronsaft og den gule farve i æggesnapsen. Pisk fløden til skum i en anden skål. Vend fløden i. Smelt husblassen over vandbad eller få sek. i mikrobølgeovnen. Hæld lidt af moussen i den smeltede husblas, for at undgå at den trevler. Bland til sidst alt husblassen i moussen. Kom moussen i en lille sprøjtepose/frysepose og læg den til side.


Fyld nu chokoladeskallerne med den hvide chokolademousse, den skal næsten op til kanden. Klip et lille hul i posen med citronmoussen og stik den ned i den hvide chokolademousse. Den skal kun lige stikkes en ½ cm ned. Sprøjt citronmoussen ud i den hvide chokolademousse, og træk langsomt posen op, så der dannes en rund, gul cirkel i den hvide mousse, så det kommer til at ligne et æg.
Stil skallerne i køleskabet et par timer før servering.


Crumble:
Knus kiksene ved at komme dem i en frysepose og rul over med en kagerulle. Kom de smuldrede kiks, rørsukker og smør op på en pande og rist det ved medium varme. 
Når crumblen er kold kan du anrette desserten.


Tip:
Er du nervøs for at dine mousser ikke bliver helt glatte, og har du ikke de bedste erfaringer med brug af husblas, så løser du det let ved at si dine mousser.